Contoh Surat Pribadi Bahasa Sunda

download contoh surat pribadi dalam bahasa sunda untuk tugas sekolah

Buat kamu yang butuh contoh surat pribadi bahasa sunda untuk keperluan tugas di sekolah. Atau memang ingin membuat surat yang sungguhan untuk sahabatmu di kampung halaman, berikut ini contoh surat nya.

Ada 3 contoh surat pribadi bahasa sunda.

Contoh yang pertama, surat pribadi bahasa sunda yang lengkap dengan terjemahan bahasa Indonesia nya.

Contoh surat yang kedua dan ketiga hanya contoh surat bahasa sunda nya saja tidak dengan artinya.

Contoh 1 Surat Pribadi Bahasa Sunda :

Karawang, 5 Juli 2016

Rencang kuring Rudi
Jalan Tuparev 31
Sumedang

 

Assalamualaikum Wr. Wb.

Hallo,naon wartos, sae-sae wae pan Anjeun? Kuring sarta kulawargi kuring dina keadan damang walafiat. Gampil- mudahan wartos anjeun oge sepertos eta.

Kuring kangen kalintang ka anjeun sarta kulawargi anjeun.
Rud, Juli kuring parantos mimiti pere,naon anjeun kagungan rencana liburan ka jabi dayeuh? menggah henteu Kuring palay nganjang ka bumi anjeun.

Kuring palay ningali endahna kaendahan dayeuh Sumedang sarta berlibur sareng anjeun. Antos kadatangan kuring nya Rudi.

Sakitu tiheula serat ti kuring iraha-iraha urang sambung deui. Kutunggu balesan serat anjeun.

wassalamualaikum Wr. Wb.

 

Rencang anjeun,

Anjar S.

Terjemahannya :

Karawang, 5 Juli 2016

Sahabatku Rudi
Jalan Tuparev 31
Sumedang

Assalamualaikum Wr. Wb.

Hallo, apa kabar, baik-baik saja kan Kamu? Aku dan keluargaku dalam keadan sehat walafiat. Mudah- mudahan kabarmu juga seperti itu.

Aku kangen sekali padamu dan keluargamu.
Rud, Juli aku sudah mulai libur, apa kamu punya rencana liburan ke luar kota? kalau tidak Aku ingin berkunjung ke rumahmu.

Aku ingin melihat indahnya keindahan kota Sumedang dan berlibur bersamamu. Tunggu kedatanganku ya Rudi.

Sekian dulu surat dariku kapan-kapan kita sambung lagi. Kutunggu balasan suratmu.

wassalamualaikum Wr. Wb.

 

Sahabatmu,

Anjar S.

Contoh 2 Surat Pribadi Bahasa Sunda :

Noven

Sareng Hormat

Halo ven, kumaha damang? Nuhun upami damang mah. Abdi oge dina danget ieu mah teu

kirang sawios-wios.

Nu mawi abdi nyerat teh bade ngawartosan, rehna minggu payun abdi jeung barudak bade ka bumi noven. Abdi jeung babaturan teh hayang ulin sepak bola jeung PS di bumi anjeung.

Sakieu bae serat ti abdi. Mugi-mugi urang tiasa tepang minggu patun. Hatur Nuhun.

 

Sahabatmu,
Willy Ogam

Contoh 3 Surat Pribadi Bahasa Sunda :

Cikidang, 17 Mei 2016

Kahatur
Nu dipikasono Suherlan
Di Karawang

 

Salam deudeuh

Kumaha damang? Sabada dua taun urang tos papisah sakola, mugia salira kasih kulawarga aya dina ginanjar kawilujengan. Atuh kuring di Karawang oge aya dina kaayaan sehat.

Sonona mah kuring didieu biasana ngajaran lia nanaon hanteu elmu nu kuring dipikaboga. Urang ngerjakeun PR babarengan, lieur babarengan. Ayeuna mah urang tos pisah sakola, pisah lembur. Mugi – mugi urang sadaya sareng rerencangan nu lian tiasa patepang ririungan deui. Amin ya robal alamin.

Sakieu heula serat ti kuring, sanes kuring teu sono mung panangan kuring tos cangkeul nulis hehe. Diantos serat waleranna.

 

Kuring nu sono,
Vijay Sighn

Demikian contoh surat pribadi bahasa sunda yang bisa kamu jadikan referensi untuk tugas mata pelajaran bahasa sunda di sekolah.

Kalau mau lihat tampilannya di Microsoft Word bisa lihat di bawah ini :

Download format Microsoft Word